+47 930 41 253 post@gildehall.no

Vinsmaking/ Ølsmaking/ Aperitiffsmaking

God mat fortjener god drikke til…

.

Vinverden kan være en jungel. Noen ganger kan det være en utfordring å finne riktig vin til maten. Gjennom en kveld med vinsmaking her hos oss, kan du kanskje plukke opp noen tips som sikrer vinvalget til et godt måltid.
Vi arrangerer flere typer vinkurs, – både for dere som ønsker å starte med det grunnleggende i vinens verden, eller om dere måtte ønske et «viderekommende» steg.Nivået for kurset bestemmer vi sammen med dere.Vi tilegner oss kunnskap om vinens smaker og aroma. Vi forteller om ord og utrykk og også druetyper på tvers av land og vinstiler. Dette er de faktorene vi må ta hensyn til for å velge den rette vinen til riktig mat.

Etter kurset serverer vi gjerne et godt måltid, – og selvfølgelig med et godt valg av vin til. Pris etter antall deltakere og valg av meny.

Øl er ikke bare øl….

.

«Ølet skal signes til takk for Kristus og Sankta Maria, til godt år og fred. Om noen ikke brygger til den tid, skal han bøte 3 øre til biskopen.» Gulatingsloven la strenge bestemmelser for ølbrygging… med andre ord; Øl var et viktig produkt også den gang!

Øl var og er et viktig produkt, og har lange tradisjoner. Vi forteller gjerne om dette. Vi tar for oss ølets historie, hvordan smake på øl, øl og mat og hvordan ingredienser og bryggeprosessen påvirker ølets karakter.

Kurset inkluderer smaking av flere ølsorter.

Etter kurset serverer vi gjerne et godt måltid, – gjerne et måltid hvor øl har vært med i menyproduksjonen, – og selvfølgelig med godt øl til.
Pris etter antall deltakere og valg av meny.

Aperitiffsmaking, -en av våre bestselgere!

.

Før et måltid er det ofte godt med en aperitiff som kan trigge smaksløkene!Igjennom flere sesonger, har vår Aperitiffsmaking vært en bestselger. Før et måltid, er det en fin gest å servere en aperitiff. Type aperitiff avhenger litt av temaet for måtlidet, men dette kan være seg musserende vin, sherry, liten drink og mange andre varianter.Her hos oss gir vi deg en reise igjennom tre ulike aperitiffer og dens historie. Sammen med hver apertiff serverer vi en amuse bouche- en munnfornøyelse som får fram det beste i vinen. Underveis smaker vi, både med og uten «noko attått»!